Jieldé

Jieldé lamper, bordlamper, gulvlamper og væglamper

Jean Louis Domecq er skaber af den kendte Jieldé arbejdslampe eller fransk industrilampe. Navnet Jieldé er således en sammentrækning af hans navn Ji el Dé. De første Jieldé lamper så dagens lys fra Fabrikken i Lyon i Frankrig i starten af 50erne..Det unikke ved Jieldé lampen er at der ikke er trukket ledning hele vejen gennem lampen. Inde i hvert kugleled findes 2 messingringe som fører stømmen videre til næste arm. Derfor kan Jieldé lampen bygges op med så mange arme som man synes. Ofte monteres lampen på en tung poleret bremseskive, dette giver en god ballast, så lampen kan ballancere. Hos Modern Lamps føres 3 forskellige finnish af de frankske industrilamper, Jieldé lampen. Forkromet, lys børstet stål, og mørk børstet stål. Alle de gamle dele er nænsomt restaureret med respekt.Vi kan levere Jieldé lamperne fra den helt simple væglampe op til 7 armede gulvlamper og 4 armede lysekroner. Ved hovedet findes en gammel messing klik kontakt, når denne aktiveres er man ikke i tvivl om at det er en lampe af meget høj kvalitet. Som regel er alle finnish af Jieldé lamperne på lager ellers er der højest 3 ugers leveringstid. Lamperne produceres den dag i dag hos Signal i diverse farver og størrelser.Jieldé lampen er en skulptur i sig selv og det rå industri look har vundet indpas i mange hjem. Lampen er god til at give den perfekte indretning lidt kant. Desuden er den funktionel og kan bruges både som uplight, almindelig arbejdslampe og standerlampe.
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Fransk design med stor international anerkendelse fra Jieldé

Her på siden finder du hele vores produktudvalg fra den uforbederlige producent, Jieldé. Fra sin opstart i 1950’ernes Frankrig og til nu har det erfarne mærke høstet stor international anerkendelse. Derfor er vi hos Modern Lamps naturligvis glade for at kunne tilbyde de bedste lamper. Med rå, industrielle designs og sans for kvalitetsmaterialer, bør du ikke snyde dig selv for et kig på vores brede udvalg hvis du vil give indretningen ekstra kant og personlighed. Vores udvalg passer både til private hjem og virksomheder så uanset om det er kontoret eller stuen der trænger til nyt inventar, er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har desuden bestræbt os på at samle et så varieret udvalg som muligt, for at sikre at vi har noget for enhver smag. Uanset om du er til det forkromede eller til lyst og mørkt børstet stål, er vores sortiment derfor ikke til at gå glip af. Vores udvalg spænder over både væg- og gulvlamper, samt elegante bordlamper der passer perfekt på skriveborde og der samtidig kan monteres fast. Dette er blot nogle få eksempler på vores samlede udvalg fra den kendte producent og vi tilføjer løbende nye varianter til samlingen. Lyder det som noget for dig så se nærmere på hele vores sortiment på denne side og find den model der matcher din smag. Vi er desuden altid glade for at høre fra dig, skulle du være i tvivl angående valg af model. Har du spørgsmål, er du derfor meget velkommen til at kontakte os.

 

Robuste og multifunktionelle lamper fra Jieldé

Jean-Louis Domecq designede de unikke lamper fra Jieldé i starten af 40'erne, da han ønskede at revolutionere datidens industrilamper. Hans geniale idé var at skabe en mekanisme i lampens arme, så de blev sat sammen med kugleled, hvor to messingringe leder strømmen videre. Dette gør lamperne fra Jieldé meget robuste og modstandsdygtige for slid. Det er også en praktisk løsning, da diverse ledninger risikerer at blive ødelagt, når man rykker rundt på lampen. Der er derfor også mindre risiko for at lampen bliver ødelagt af hurtige ryk eller andre ulykker, som den kan blive udsat for i hjemmet. Desuden er lamperne fra Jieldé særligt multifunktionelle, da man efter hvor mange kugleled man tilføjer, kan gøre lamperne længere eller kortere. Det gør det muligt at ændre på lysspredningen i rummet, og selvfølgelig også på designet af den enkelte lampe. Med en lampe fra Jieldé er du dermed også selv designeren og kan bestemme det endelige udtryk, som passer bedst til dig, din stil og indretning.